En kort resumé av vad som hänt i kretsen januari – april 2021

Vi är som alla andra fortfarande styrda av pandemin, men vi har bara ställt in en aktivitet i år. Det var familjeaktiviteten vi skulle haft tillsammans med Järvafältets ornitologiska klubb (JOK) – fixa fågelmat att hänga upp. De aktiviteter som kräver att vi kommer ganska nära varandra, och som vi bedömer kunna innebära smittspridning av Covid, ställer vi in.

I övrigt har vi genomfört alla övriga:

28 februari – Vandring till Fruns Backe för att visa på den befängda idén som Järfälla kommun har att dra en genomfartsled genom ett av de få gröna stråk som kommer att ligga nära det planerade bostadsområdet i Veddesta. Läs mer HÄR om vår syn på detta. Vi blev totalt 13 deltagare inklusive två ledare, Eva Grönlund och Karin Hanze.

3 mars – Ugglekväll kring Görvälns slott. Totalt åtta deltagare inklusive ledare, Nicklas Johansson. Ugglorna lyste med sin frånvaro.

14 mars – Hur känner vi igen träden när de inte har löv. Vi höll till i närheten av Säby går och Hällristningen. Totalt åtta personer varav tre barn i 7–9-årsåldern och två ledare, Eleonore Larsson och Karin Hanze. Förra året ställde vi in eftersom vi ansåg att vi skulle komma för nära varandra när vi skulle titta på knopparna tillsammans. Vi löste det genom att på förhand välja ut fem olika träd, ask, asp, ek, lönn och hassel, och ta kvistar från dessa. Varje barn fick en kvast av dessa och tillsammans började vi med hjälp av en knoppbok, som alla barnen fick, leta i boken och bestämma vilket träd det var. Därefter gick vi ut i skogen och letade efter träden. Fungerade bra.

23 mars – Kretsårsstämma via ZOOM. Bo Johansson var stämmoordförande. Här hittar du protokollet och verksamhetsberättelsen inklusive revisorernas rapport. Totalt anmälde sig 16 medlemmar men endast 13 loggade in på mötet.

10–11 april Naturinfo öppnades. Den 10/4 var det städning av både lokal och rabatt. Den 11/4 släpptes besökare in. Det blev totalt 11 personer. Soligt och kallt.

Kretsen har under det senaste året haft och har fortfarande en hel del ärenden som berör Järfälla kommun. Mycket behöver stor plats att skriva om och vi återkommer förhoppningsvis inom snar framtid med flera rapporter.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.