NaturInfo har nu åter öppet på helgerna 2023

 

NaturInfo öppnade den 1 och 2 april. Det var som vanligt den första helgen i april. I år var det lite extra kallt. Första dagen gick åt till städning. Den 2 april var det dags att öppna för besökare. Föreningen ligger i norra paviljongen till Görvälns slott. Vi hyr lokalen av Järfälla kommun. Lokalen är enkel men funktionell för att fylla våra behov. Vi håller öppet lördagar och söndagar ungefär kl. 12 – 16, från första helgen i april till sista helgen i oktober

Naturinfo Görvälns Slott

Vår erfarenhet är att de flesta som besöker NaturInfo inte är Järfällabor. Dragplåstret är Görväln slott och en del besökare i parken slinker in till oss. Vi är ett litet tappert gäng som bemannar NaturInfo. Vi behöver bli fler. Vad kan man då kräva av en naturinfovärd – det som är den främsta egenskapen är engagemang för natur och miljöfrågor både i Järfälla och i världen. Det krävs inte att man är expert. Anmäl dig till jarfalla@naturskyddsforeningen.se om du vill bidra som naturinfovärd. NaturInfo håller stängt i juli och halva augusti.

I NaturInfo har vi, sedan några år,  en bildutställning med bilder på fåglar och natur i Stockholm. Dessutom har vi en mini-utställning för tredje året om invasiva arter med bilder och text. Denna har skapat en hel del diskussioner. Ämnet har ju senaste året varit i fokus i media. Förra året har vi dessutom lagt ut en genomgång av Järfällas energi och klimatarbete med våra kommentarer och synpunkter. Du har möjlighet att skriva ner dina synpunkter hur du vill att Järfälla kommunen ska utvecklas för en bättre framtid. I lokalen finns litteratur och informationsbroschyrer.

I NaturInfo finns även en barnhörna där barnen kan sitta en stund och rita eller lyssna på fågelsång. Det finns även ett skåp med välbevarade insekter som brukar fascinera barn. Vi har även en huggorm i burk som nyligen fick ny fräsch 96-%ig spritmiljö tack vare en insats från en konservator på Naturhistoriska Riksmuséet.

Vi har varje år vissa aktiviteter vid NaturInfo som svamputställning i september och vanligtvis någon barnaktiviteten under året t.ex. ”Vi gör fågelmat” i november, så även i år, se programmet

VÄLKOMMEN till NaturInfo

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.