Barnaktivitet – Vad finns i sjön, 13 juni

Vi samlades klockan 13.00 utanför Naturinfo. Till aktiviteten kom 10 barn och 7 medföljande vuxna. Vi som var ledare var Eleonore Larsson, Karin Hanze och Inga Martinsson.

Vi hade efter ett bra tips valt ut dammen nedanför griftegården som lämpligt studieobjekt. Temat var – Vad finns i vattnet och egentligen även intill vattnet. Till detta hade vi gjort en bingobricka med 9 bilder av olika djur och växter som barnen skulle leta efter. Bingobricka1

Barnen skulle sedan pricka i vad de hittade och det fanns tomma rutor för sådant som inte fanns med i bilderna.

Livet i dammen var lättåskådligt och det var fullt av liv med massor av paddyngel, skräddare med mera. Barnen fick håva upp paddyngel som de sedan förde tillbaka till dammen igen. Dessutom fanns det massor av sländor bland växtligheten vid kanten av dammen. Vi försökte hitta sländelarver på botten, men utan resultat.

 

Några barn skuttade sprang vidare upp utmed vattenrännan som leder upp till minneslunden. Delar av rännan var vattenfylld och där hittade de salamandrar. Ett par av barnen hade tidigare under våren varit på vår utflykt till Hägerstalund där vi letade efter och fann salamandrar.

 

Detta var ett extra plus för oss alla.

Man borde även kunna hitta salamandrar i dammen eftersom de kan förväntas föras med vattnet när det släpps påi rännan, vilket görs i samband med förrättningar i kapellet. Dammen är stor och vi hittade mycket annat just på ett ställe som var lättillgängligt.

Vi får nog anse att aktiviteten var mycket lyckad och vi tre ledare är taggade för nya barnaktiviteter i Natursnoksanda.

 

 

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.