Naturnatten den 5 juni

Vi samlades klockan 20.00 vid Naturinfo. Vi hoppades att som förra året ta en längre tur ner mot Mälaren och avsluta med spaning efter fladdermöss. Vi var totalt ca. 15 personer varav fyra barn. Nicklas Johansson ledde vandringen. Nu var vädret mot oss denna kväll, för en gångs skull, och på grund av att det regnade gjorde vi en kortare tur utmed stigen som går utmed Mälaren norrut mot Kallhäll. Det finns alltid saker att titta på även i regn. För många var talltickan något nytt. Man kan hittar tallticka i områden med riktigt gamla tallar,120 år eller mer. Man behöver bara höja blicken och det kan sitta mer än en ticka på stammen.

Tallticka

 

 

Vi hade planerat att mot skymningen spana efter fladdermöss, men regnet och viss blåst satte stopp på det. Flera av deltagarna kom just för att få lyssna på och se fladdermöss, men så blev det inte. Vi får hoppas på bättre tur nästa gång.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.