Gokartbanan – följetong i sociala medier

Liberalernas Facebooksida

Gokartbanan har blivit en följetong i sociala medier. Ett resultat av undermåligt arbete från kommunens sida i samband med detaljplanearbetet. För att snabbt undanröja Länsstyrelsen hot om att upphäva detaljplanen lovade kommunen att genomföra den utredning och samråd som krävdes. Utredning redogjorde konsekvenserna för barrskogssambandet i Järvakilen och pekade på behov av åtgärder som kommunen accepterade och redovisade till Länsstyrelsen. Förutom utredning av konsekvenserna av etableringen för barrskogssambandet krävde Länsstyrelsen ett samråd med berörda kommuner. Kommunen genomförde ett summariskt samråd. Därefter godkände Länsstyrelsen detaljplanen men pekade på behov av ytterligare åtgärder.
Från Naturskyddsföreningens sida ifrågasatte vi kommunens agerande eftersom de saknade rådighet över Häradsallmänningen. Därför krävde vi att ett bindande avtal skulle upprättas eller ännu heller att området avsattes som naturreservat.
Vi överklagade detaljplanen men fick inte prövningstillstånd i Miljööverdomstolen. Anledningen bedömde vi var man ansåg att kommunen hade vidtagit tillräckliga åtgärder och det tycks vara mera en formell process där det räcker att ett antal punkter redovisas utan krav på innehåll och kvalitet.
 Ett galleri av några av inläggen.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.