En av Järfällas värdefullaste torrängar hotas

Söder Rödklintsvägen i Kallhälls Villastad ligger en av Järfällas mest värdefulla torrängar. Vissa år kan det finnas mer än 300 nattvioler samt andra orkidéer. Dessutom finns det rikligt av den vanliga torrängsfloran såsom blåsuga (Ajuga pyramidalis), kattfot, jungfrulin, brudbröd vårärt, smultron, humleblomster samt flera gräs knutna till torrängar.

Blåsuga

Blåsuga (Ajuga pyramidalis) Foto: Allan Edblom

Vattenfall behöver bygga om transformatorstationen som ligger söder Rödklintsvägen, se nedanstående bild.

Transformatorstation Kallhäll

Transformatorstation Kallhäll

Torrängen är det öppna området söder stationen där Vattenfall vill placera den nya stationen. Dessutom har kommunen framfört krav på att Rödklintsvägen förlängs för att senare bygga bostäder i området.

Fredagen den 29 maj kommer vi att träffa kommunekolog Katarina Ekestubbe för att visa denna skatt.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *