Nu har NaturInfo öppnat

 

Bild av entrén till NaturInfo

Entrén till NaturInfo

Nu har NaturInfo öppnat för säsongen! I parken vid Görvälns slott ner mot vattnet ligger Naturskyddsföreningens NaturInfo inrymt i slottets gamla tvättstuga. Här arrangerar vi utställningar och informerar i miljöfrågor.

För närvarande är det en utställning om ekosystemtjänster:

Arter dör ut, bina kämpar för att överleva i en alltmer produktionsinriktad miljö som minskar de småbrutna och artrika miljöer som bina behöver. Vi försöker beskriva vad ekosystemtjänster är och besvara varför den biologiska mångfalden minskar. Vilken betydelse har de och vilka hot finns? Hur påverkas de av den kraftiga expansionen som Järfälla står inför och som redovisas i den antagna Översiktsplanen? Regeringen har också tillsatt en utredning för att synligöra ekosystemtjänster och där syftet är att ta med dem i flera beslut på olika nivåer.

Öppettider: Lördag-Söndag 12:00-16:00

Välkommen till NaturInfo!

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.