14-04-09 Fagning av Snåltäppan

Fagning av Snåltäppan

Fagning av Snåltäppan

Trots fjolårets försenade vår chansade vi denna gång med att genomföra årets fagning på ordinarie datum, som är andra onsdagen i april. Väderprognoserna var inte kul att läsa dagen innan men det fick inte hindra från att ge oss i kast med arbetet. Vi samlades 11 tappra deltagare och kunde genomföra fagningen i god stämning och med vädergudarna med oss. Från en förmiddag med regn och +2 grader gick det mot uppklarnade eftermiddag och hela +5 grader. Arbetet höll kylan borta och vi kunde efter dryga timmen konstatera att Snåltäppan var fint fagad efter konstens alla regler. Kylan gav sig tillkänna igen när vi avslutade med välförtjänt smörgås och kaffe, som dock gav oss värmen åter.

Text och bild: Kennet Andersson

 

Efter fagningen smakar det gott med fika

Efter fagningen smakar det gott med fika

 

Fagning löv och kvistar räfsas ihop

Hedda räfsar ihop gamla eklöv, kvistar och andra löv.

 

 

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.