14-03-24 Kommunen pushar sig själv framåt

Klimatsmarta Järfällabor klampar vidare i projektet för att utveckla sina klimatsmarta vardagslösningar och se om det går att leva på ett mer miljövänligt vis här i Järfälla. Men projektet är inte bara till för individerna i projektet utan skapar också effekten att kommunen om och om igen genom sitt eget projekt blir påminda om klimatarbetet. Det första temat i projektet var energi vilket fick kommunen att kolla över sin egen energianvändning och skriva kort om det på hemsidan.

Även om det självklart går att diskutera om kommunen tar tillräckligt eller ens måttligt med ansvar i frågan så skapar projektet Klimatsmarta Järfällabor en plattform för att ifrågasätta direkt på kommunnivå. Klimatet ligger på dagordningen och genom att dessutom skapa ett gräsrotsprojekt bjuds befolkningen in till diskussion.

Nästa tema som snart drar igång är Transporter, det ska bli spännande att höra om vad kommunen har att säga om vad de själva gör i frågan och hur de tycker att vi kommunbor ska förflytta oss inom dess gränsen (och vidare).

Dela

Kommentera

One thought on “14-03-24 Kommunen pushar sig själv framåt

  1. Boverket ändrade reglerna för energi 1 jan 2012 från 110 till 90 kWh/m2 per år.
    Undrar om kommunen bar har glömt att uppdatera hemsidan för Barkarbystaden eller tillämpar de fortfarande de gamla normerna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.