2014-03-20 Naturskyddsföreningen sätter betyg på EU-parlamentariker

Den 25:e maj händer något som är viktigt för vår miljö – valet av svenska ledamöter till Europaparlamentet. För att hjälpa väljarna att hitta rätt har Naturskyddsföreningen gett ut en rapport som granskar ledamöternas klimat- och miljöengagemang. Den synar hur de svenska EU-politikerna har engagerat sig i miljöfrågor under den gångna mandatperioden och hur de har röstat i viktiga miljöfrågor. Många och tunga klimat- och miljöfrågor avgörs i EU-parlamentet därför är det viktigt att delta i valet. Vi hoppas att den kan ge vägledning inför valet i maj. Två av parlamentarikerna får gulstjärna av Naturskyddsföreningen Isabella Lövin (Mp) och Åsa Westlund (S).

Politikernas miljöbetyg

Stort miljöengagemang

Mikael Gustafsson (V)

Kent Johansson (C)

Isabella Lövin (MP)

Marit Paulsen (FP)

Carl Schlyter (MP)

Åsa Westlund (S)

Marita Ulvskog (S)

Godkänt

Amelia Andersdotter (PP)

Christian Engström (PP)

Göran Färm (S)

Anna Hedh (S)

Olle Ludvigsson (S)

Jens Nilsson (S)

Olle Schmidt (FP)

Alf Svensson (KD)

Cecilia Wikström (FP)

Underkänt

Anna-Maria Corazza Bildt (M)

Christofer Fjellner (M)

Gunnar Hökmark (M)

Anna Ibrisagic (M)

I början av maj kommer Naturskyddsföreningen med en enkät där nya och gamla politker som ställer upp till omval får svara på klimat- och miljöfrågor.