Stadsvillor i Berghem kan stoppas

Ett reportage där Emma Feldman (M) ser det som troligt att förslaget med stadsvillorna stoppas.

Reportage i Mitt i Järfälla tisdagen 14 okt.

Bild av Emma Feldman ordf. kommunstyrelsens planutskott

Emma Feldman ordf. kommunstyrelsens planutskott

Emma Feldman (M) ordf. planeringsutskottet säger i en artikel i Mitt i Järfälla: ”Jag har lite svårt att se kompletterande bebyggelse i det här området. Som politiker är det viktigt att lyssna till vad folk tycker”.

Planprocessen skall fullföljas.

Läs hela artikeln på sidan 5 i Mitt i Järfälla.

Från Naturskyddsföreningens sida tycker vi att järfälla kommun skall låta de planer som styr var vi skall bygga styra. I förslaget till ny Översiktsplan betonar man vikten av hållbar utveckling. Hur kan detta projekt som inskränker spridningskorridorena och den biologiska mångfalden vara hållbart?

Kommun arbetar med ett projekt ”Kajer mot det gröna” vars syfte är att undvika de konflikter som uppstår vid exploatering  i gränser mot grönområden. Projektet skall resultera i en handbok för alla kommuner. Sista ordet om bebyggelsen i Berghem är nog inte sagt.